Blog

Financiering van uw beleggingspand

Financiering van uw beleggingspand

Bricks Invest heeft een netwerk aan specialisten in financieringen voor beleggingspanden. Ons team staat voor u klaar om ervoor te zorgen dat u de best passende financiering vindt bij de juiste partij. Uiteraard tegen de beste condities. Neem vrijblijvend contact met ons op, om te ontdekken wat er voor u mogelijk is.

Voor u op zoek gaat naar het juiste beleggingspand, is het wijs u te oriƫnteren aangaande de financiering van het beleggingspand. Wat zijn uw mogelijkheden? Voor welk bedrag verwacht u een financiering te kunnen krijgen? Als u voor aanvang weet waar u financieel aan toe bent, kunt u, als u het ideale beleggingspand vindt direct actie ondernemen.

De ideale financiering

De ideale financiering voor uw beleggingspand houdt rekening met meer dan alleen de aanschafwaarde. Welke extra kosten gaan er gepaard met de aanschaf van een beleggingspand? Hoe hoog moeten de minimale huurinkomsten zijn om uw financiering interessant te maken? Als u vooraf een goed kosten- en batenplaatje hebt opgesteld, weet u precies waar u aan toe bent als het juiste pand zich aanbiedt. In de vastgoedmarkt is het van belang dat u snel kunt handelen.

U staat niet op het punt een woonhuis voor eigen gebruik te kopen, een reguliere hypotheek zal dan ook niet af te sluiten zijn. Woninghypotheken zijn echt alleen bedoeld voor eigen woonhuizen, en in sommige gevallen voor vakantiehuizen of huisvesting van familie. Een bank zal in het geval van een reguliere hypotheek geen toestemming geven om het onderpand, de woning, te verhuren. Voor het financieren van beleggingspanden zijn er speciale vastgoedhypotheken verkrijgbaar.

Vastgoedhypotheken

Indien u een financiering nodig heeft om een beleggingspand aan te schaffen, sluit u hiervoor een vastgoedhypotheek af. Deze hypotheken zijn door zowel particulieren, als bedrijven af te sluiten; een vastgoedhypotheek is een zakelijk product. Bij het toekennen van vastgoedhypotheken wordt nagenoeg uitsluitend gekeken naar de waarde van het aan te schaffen beleggingspand. Uw eigen woninghypotheek en inkomen worden doorgaans niet getoetst. Het opbouwen van een vastgoedportefeuille begint in de meeste gevallen met een dergelijke vastgoedhypotheek, daarbij kunt u meerdere vastgoedhypotheken afsluiten, zolang het onderpand de aanschaf rechtvaardigt, zit u in principe goed.

Eisen omtrent vastgoedhypotheken:

  • De taxateur die aangewezen wordt door de hypotheekverstrekker voert de taxatie van het beleggingspand uit.
  • De marktwaarde in verhuurde staat en de huurwaarde worden door deze taxateur bepaald.
  • De looptijd van een vastgoedhypotheek bedraagt doorgaans 30 jaar.
  • De rentepercentages van vastgoedhypotheken liggen hoger dan die van een reguliere woninghypotheek.
  • Het rentepercentage hangt af van de procentuele hoeveelheid financiering en de rentevaste periode. (Momenteel grofweg tussen de 3 en 4%).
  • Wanneer de huurwaarde 25% of meer hoger is dan de maandelijkse hypotheeklasten, kunt u 80% van de marktwaarde in verhuurde staat financieren met een vastgoedhypotheek.
  • Als u een restbedrag van 60% van de marktwaarde in verhuurde staat bereikt, wordt de vastgoedhypotheek aflossingsvrij. Het staat u vrij boetevrij te blijven aflossen (aan het einde van iedere rentevaste periode), maar u hoeft in principe alleen nog rente te betalen.

Beleggingsportefeuille uitbreiden met behulp van meer vastgoedhypotheken

Ook als u al een beleggingshypotheek heeft afgesloten, kunt u bij genoeg eigen vermogen (20-30% van de aanschafwaarde) opnieuw een beleggingspand financieren met behulp van een vastgoedhypotheek. Nogmaals, uw eigen woninghypotheek en inkomen zijn niet van invloed op het acceptatieproces van de hypotheekverstrekker. Het aantal vastgoedhypotheken dat u kunt afsluiten is in principe eindeloos.

Overwaarde

Na verloop van tijd is uw vastgoedhypotheek te verhogen, zodat u een extra beleggingspand kunt aanschaffen. Voorwaarden hiervoor zijn in ieder geval:

  • Voldoende overwaarde (waarde van uw beleggingspand moet fiks hoger zijn dan uw restschuld).
  • Hertaxatie door een taxateur die is aangewezen door de hypotheekverstrekker.

U kunt het kapitaal dat vrijvalt in uw bestaande vastgoedhypotheek, indien nodig, aanvullen met een extra vastgoedhypotheek. U kunt dan een volgend beleggingspand aanschaffen zonder eigen geld te investeren. Dit is het moment waarop het spreekwoordelijke balletje echt begint te rollen.

Wilt u meer weten of het financieren van beleggingspanden? Kijk dan hier wat voor voor u kunnen betekenen.

 

Heeft u het voornemen om een beleggingspand te kopen? De belangrijkste karakteristiek van een beleggingspand is dat deze geld oplevert. Met het rendement dat u krijgt uit een eerste beleggingspand bent u in staat een portfolio van beleggingspanden op te bouwen. Hoe meer panden, hoe meer rendement. Wij helpen u hier graag bij.

Beleggingspanden zoeken

De zoektocht naar een beleggingspand begint online. Er zijn verschillende websites die we aanbevelen voor deze zoektocht. Het betreft websites die geheel toegelegd zijn op beleggingspanden. U kunt beleggingspanden vinden via Funda of andere woningwebsites. Ook is het interessant om u aan te melden bij www.verkoopverhuurdewoning.nl, waar u regelmatig verhuurde woningen aangeboden krijgt. Vanaf september 2020 kunt u ook terecht op www.bricksinvest.nl voor een compleet woningaanbod, inclusief rendementsberekeningen.

Het is ook mogelijk om van een makelaar van Bricks Invest te gebruiken in uw zoektocht. U geeft uw persoonlijke wensen aan en Bricks Invest gaat voor u op zoek naar het juiste pand en ondersteunt u in het hele aankoopproces, inclusief het vinden van huurders.


Rendement uit verhuur

Om een positief rendement te realiseren dienen de opbrengsten uit verhuur van uw beleggingspand hoger te zijn dan de kosten. De huur dient minimaal rente en aflossing van de financiering en de kosten van beheer en onderhoud te dekken. Alles daarboven is direct rendement.


Rendement uit waardestijging van het beleggingspand en aflossingen op de financiering

Als u een financiering heeft voor uw beleggingspand dan lost u maandelijks af op uw vastgoedhypotheek. Daarnaast staat de huidige woningmarkt garant voor een stijging van de waarde van uw beleggingspand. Deze twee aspecten samen zorgen voor overwaarde. Bij verkoop van uw vastgoed, krijgt u uw investering en de overwaarde uitgekeerd; rendement op termijn.

Het is slim om ook te kijken naar het rendement op de lange termijn. Daarom is ons advies om altijd te kijken naar het directe rendement en het indirecte rendement, zoals hierboven omschreven.

Ik wil meer informatie

https://verkoopverhuurdewoning.activehosted.com/f/21